IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
15:18 | 13 февруари 2019
Обновен: 02:01 | 25 февруари 2024

Държавата ще търси нови служители за затворите

Това става ясно от решение на правителството, с което се увеличава персоналът в двете главни дирекции на правосъдното министерство

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Държавата ще търси 134 нови служители за затворите и още 66 души за конвоиране на обвиняеми и подсъдими и охрана на съдебните сгради. Това става ясно от решение на правителството, с което се увеличава персоналът в двете главни дирекции на правосъдното министерство, съобщава Дарик.

 

Новите щатни места са обезпечени със средства от бюджета на министерството, а ресорният министър има срок от три месеца, за да назначи кандидати за надзиратели и охранители.

 

С друго решение Министерският съвет опрости процедурата за избор на заявители и на доставчици по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко". Предвижда се училищата да обявяват на интернет страницата си информация за набирането на предложения за доставка на продуктите по съответната схема, а когато нямат собствена електронна страница, обявлението да се публикува на страницата на съответната община.

 

Избраният заявител по съответната схема също ще се обявява в интернет.

Коментари

Новини Варна