IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
14:43 | 8 април 2019
Обновен: 17:54 | 21 март 2024

Готов е близо 90% от бул.„Левски“ във Варна (СНИМКИ)

Положени са над 50 000 тона асфалт

По материала работи: Борис Проданов
Готов е близо 90% от бул.„Левски“ във Варна (СНИМКИ)

На финалната права са строителните дейности по бул. „Васил Левски“. 99% от ВиК инфраструктурата по обекта е изградена, остават довършителни работи - монтаж на капаци за дъждоотводнителните шахти, на облицовки, на парапети и мантинели и др. Около 90% е готово уличното осветление, реконструкцията на електро - и телекомуникационните мрежи. В готов вид са мостовите съоръженият на бул. „Васил Левски“, пресичащи бул. „Владислав Варненчик“, бул. „Сливница“, бул. „Цар Освободител“ и ул. "Свобода". Довършителни дейности се извършват по мостовото съоръжение и по конструкцията на дерето в участъка на ул. „Прилеп“.

При изграждането на новото трасе на бул. „Левски“ са положени около 50 000 тона асфалт, работи се по програмата за озеленяване, съобщават още от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Работи се и по четирите пешеходни пасарелки по новото трасе във Варна – от ул. "Подвис" до ул. "Г. Пеячевич", добавят от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Съоръжението в участъка между бул. „Цар Освободител“ и бул. „Сливница“ е с изградени кули и монтирани ферми, работи се по стълбищата, площадките, както и изграждането на осветлението. Предстои доставка и монтаж на асансьори. Пасарелката в участъка между бул. „Сливница" и бул. "Владислав“ е с изградени кули и монтирана ферма, а на „Ян Палах“ – с изградени кули, предстои монтаж на стоманената ферма. Приключен е монтажът на пасарелката на ул. „Капитан Райчо Николов“.

Още по темата: 80 км/ч ще бъде максималната скорост по новия бул. „В.Левски“ във Варна

Коментари

Новини Варна