IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
12:15 | 24 април 2019
Обновен: 15:12 | 23 април 2024

Чакаме 15 000 румънци във Варна за Великден

Полицията взима извънредни мерки за безопасността на храмовете, пътищата и курортите

По материала работи: Пламен Янков
Чакаме 15 000 румънци във Варна за Великден

Комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“ (вляво) и главен инспектор Петко Камбуров, началник отдел „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Варна, съобщиха на пресконференция, че целта на полицейското присъствие е да гарантира спокойствието и реда по празниците.

Снимка авторът

 

 

 

15 000 туристи, предимно от Румъния, се очакват за Великденските празници във Варна и курорта Златни пясъци. Това съобщи на пресконференция комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР. Във връзка с това ще бъде възстановена работата на КПП-то на Златните пясъци. Освен това двама румънски полицаи ще патрулират заедно с варненските си колеги, за да осигурят реда и спокойствието, които търсят туристите, гостите и жителите на морската столица. 

 

До всеки храм и параклис в града ще има полицейско присъствие, като то ще е най-осезаемо до катедралата. Идеята е не да разваляме празничното настроение на хората, а да гарантираме безопасността им, каза още комисар Илиев. Допълнителни сили ще бъдат разположени в кварталите на града и малките населени места, което би трябвало да респектира домовите крадци и хората с престъпни намерения. 


Част от охранителните мерки ще е и засиленият пътен контрол, съобщи главен инспектор Петко Камбуров, началник отдел „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Варна. По време на празниците, ден преди тях и ден след това камери ще следят за нарушения на ограниченията за скоростта по пътищата Бургас – Варна, Варна-Добрич и АМ „Хемус“. Ще се проверява също за употреба на алкохол и наркотици. По време на празниците автомобилният поток до храмовете и параклисите ще бъде регулиран и спиран при необходимост.  Успоредно ще се провежда и акция „Пешеходец“. Само за март са установени 489 нарушения на пешеходци и на водачи, които им отнемат предимството, посочи главен инспектор Камбуров. 


Апелът към варненци, които ще пътуват, е да тръгват само с изправни автомобили, да ползват задължително предпазните колани, да не предприемат рискови маневри и да платят предварително всички глоби за нарушения, които са допуснали.   

 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Коментари

Новини Варна