IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
15:38 | 25 април 2019
Обновен: 05:37 | 20 април 2024

Премиерът Борисов: Варненци, шофирайте разумно по новия бул. “Левски”

Откриването на пътното съоръжение е съобразено с големия поток туристи от Румъния, който се очаква да дойде във Варна

По материала работи: Пламен Янков
снимки: Ели Маринова

Премиерът Бойко Борисов призова варненските шофьори и мотористи да не тестват с висока скорост новия бул. "Левски" веднага след отварянето му, а да карат разумно.

Откриването на пътното съоръжение днес е съобразено с големия поток туристи от Румъния, който се очаква да дойде във Варна заради Великден. 

По думите на Борисов преди 2 години трасето на сегашния път е било шубраци, бари и струпан боклук, като от нищото буквално е построен нов булевард. Премиерът каза още, че ако е било толкова лесно изграждането на новия бул. "Левски", то това е щяло да стане още по времето на БСП.

"Подготвили сме се дори при огромно наводнение всичко да е наред. Ако беше лесно, щеше да го строят и комунистите. Трябва да се помисли и за още едно кръгово до последния светофар", каза Бойко Борисов. 

"Нека мотористите не го тестват сега. Има неща, които още се довършват по булеварда. Вие сами ще го усетите по трафика. Всеки ден ми пращаха снимки, по снимки го ръководех проекта", разкри премиерът.

Борисов уточни, че през 2022 г. 2/3 от магистрала "Хемус" ще бъде завършена, а парите за нейното построяване са осигурени. На откриването на новия булевард във Варна присъства и Митрополит Йоан, който благодари на министър-председателя за отпуснатите средства за храмовете. 

 

Борис Проданов

 

Снимки Ели Маринова

 

Четете още 

 

Премиерът Борисов тества новия бул. „Левски”

Коментари

Новини Варна