IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
09:44 | 25 април 2019
Обновен: 05:59 | 14 април 2024

Засилено полицейско присъствие за Великден във Варна

В празничната нощ ще се работи за максимално облекчаване на потока на автомобили към храмовете, където ще се осъществяват боголсуженията

По материала работи: Пламен Янков
Засилено полицейско присъствие за Великден във Варна

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Във връзка с предстоящите почивни дни по повод Великден „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в понеделник (29 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Главен инспектор Камбуров увери, че освен полицейските екипи, спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 

 

Той поясни, че в празничната нощ, ще се работи за максимално облекчаване на потока на автомобили към храмовете, където ще се осъществяват боголсуженията. „На 27-и вечерта е предвидено движението около Катедрален храм „Успение Богородично” и по подходите към него да бъде ограничено” каза Петко Камбуров.

 

В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други. Акцент през предстоящите почивни дни ще бъде сложен върху поведението на пешеходците на пътя, както и на водачите на МПС по отношение на тях, заяви пред журналистите главен инспектор Камбуров, като им разясни, че „тази операция ще се провежда успоредно с всички останали мерки за осигуряване на безопасността на пътя по време на Великденските празници”.

 

Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства днес, 25 април, от 16:00 до 20:00 часа и на 29 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.

 

Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация в случай на произшествие.

Коментари

Новини Варна