IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
08:10 | 16 май 2019
Обновен: 16:37 | 20 април 2024

Отлагат тол системата с 6 месеца, таксите - минимални?

Това може да стане след среща с Борисов

По материала работи: Пламен Янков
Отлагат тол системата с 6 месеца, таксите - минимални?

Тол системата може да се отложи с 6 месеца като размерът на таксите да е минимален, обясни зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков.


Дали ще има отлагане ще се разбере утре, стана ясно от пресконференция вчера, пише "24 часа", цитиран от Dnes.bg. На 16 май именно се очаква превозвачите и представители на транспортните фирми да се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят цената на тол таксите. Също така ще се разглежда обхвата на пътищата.


"Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след утрешната среща. Компромисът ще бъде някъде по средата", обясни Нанков.


Той коментира прогнозите за поскъпване на услуги при въвеждането на тол таксите и обясни, че те са спрямо данните, изготвени от консултанта Световна банка.


"Появиха се днес фалшиви новини или спекулации, че офшорна кипърска фирма ще събира тол такси. Това е абсолютна спекулация. Вторият доставчик е с изцяло българско участие. Пари от България през офшорни фирми няма да изтичат", обеща още Нанков.


 

Коментари

Новини Варна