IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
16:52 | 23 май 2019
Обновен: 16:31 | 15 април 2024

Полиция на крак за изборите и за баловете

Най-сериозни затруднения се очакват на местата, където има временна организация за движението, ремонти по автомагистрали Хемус и Тракия

По материала работи: Пламен Янков
Полиция на крак за изборите и за баловете

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Целият наличен ресурс на Пътна и Охранителна полиция ще бъде организиран за обезпечаване на всички мероприятия, както за абитуриентките балове, така и за изборния процес.

 

От утре предстоят три почивни дни, ще има абитуриентски балове, а в неделя ще се проведат и избори.

 

Той заяви, че както и досега „Пътна полиция” е създала необходимата организация, на всичките изходи от големите населени места, както и на пътните възли, където имаме особено натоварен трафик, да има полицейско присъствие за регулиране и подпомагане на движението.

 

Най-сериозни затруднения се очакват на местата, където има временна организация за движението, ремонти по автомагистрали Хемус и Тракия.

 

„Там са направени необходимите реверсивни движения посока изход на 23 и 24, и в неделя, която съвпада и с изборите, е направена необходимата организация гражданите да пристигнат навреме там, където са се запътили”, каза комисар Рапчев, цитиран от Дарик.


 
Той обърна внимание, че тъй като когато има ремонти на дадени участъци неминуемо трафикът ще е по-голям, ще образуват колони задръствания.

 

„Нека гражданите да си предвидят предварително по-ранно тръгване, ако е необходимо да си изберат друг алтернативен маршрут, но когато останат в задръстването, да не нарушават правилата за движение, и най-вече да не използват аварийната лента на автомагистралите за придвижване”, призова комисарят.

 

За абитуриентите и тези, които ще ги возят, Рапчев обърна внимание, че е създадена организация не само на място, а и видеорегистраторите ще документират нарушения, като ще се следи най-вече за това младежите да не висят извън вратите и прозорците на превозните средства.

Коментари

Новини Варна