IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
18:45 | 18 август 2019
Обновен: 06:06 | 26 март 2024

Ремонтът на моста на АМ "Струма" ще отнеме поне месец

Засегнати са 13 колони и 13 греди

По материала работи: Слав Велев
Ремонтът на моста на  АМ "Струма" ще отнеме поне месец

Поне месец ще е нужен, за да бъде завървен ремонтът на моста на Автомагистрала "Струма", при който изгоряха 13 поддържащи колони и 13 греди, категорини са експерти пред bTV.

 

По думите на проектантите на проекта, лявата лента може обаче да бъде пусната до 10 дни.

 

"Всички знаем, че колоните са от стоманобетон, но след пожара те вече са различни и непознати. Това е първото съоръжение пострадали тежко от пожар в България", обясни ръководителят на проектантския екип на моста инж. Николай Сотиров.

 

20 са пробите от бетона на стълбожете, гредите и други елементи на моста ще могат да изследжат инженерите от Университета по архитектура и геодезия. Анализите им трябва да покажат какви и къде са най-сериозните щети по контрукцията на съоръжението след пожара.

 

"Ние имаме две задачи, да определим якостните и деформационните характеристики на бетона в резултат на огневото действие, включително и на стоманата. На второ място да направим всичко възможно да локализираме зоните с най-съществени дефекти", поясни проф. Богомил Петров, ръководител на катедра "Строителни материали и изолации" в УАСГ.

 

В момента организираният обходен маршрут е 20 километра, като по него също се образуват големи колони с автомобили. Колите се включват отново на магистралата на разклона за Бобошево.

 

Коментари

Новини Варна