IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
14:36 | 26 август 2019
Обновен: 20:14 | 19 април 2024

Водата от 2 местни чешми не става за пиене

В с. Изгрев и в с. Манастир пробите от централния тръбопровод са показали наличие на остатъчен хлор

По материала работи: Пламен Янков
Водата от 2 местни чешми не става за пиене

Водата от два местни водоизточника – Борова чешма в Провадия и Миркова чешма в с. Градинарово, не става за пиене. Това показват анализите на Регионалната здравна инспекция в периода 1 – 15 август. И в двете чешми е установено наднормено съдържание на ентерококи, сериозни са разминаванията и по показателя за колиформи. Във връзка с това РЗИ – Варна, е издала 2 предписания до кметовете на населените места за поставяне на трайна маркировка, че водата е негодна за пиене.

 

Анализите са показали също, че водата от централния тръбопровод на с. Изгрев и с. Манастир е с наднормено съдържание на остатъчен хлор. Пробата пък, взета от с. Припек, е с незначителни отклонения по показателя за колиформи. Във връзка с това РЗИ е издала предписание до ръководителя на ЕТР при „ВиК-Варна” за предприемане на мерки за привеждане в съответствие на питейната вода по показател колиформи в село Припек и за провеждане на учестен мониторинг до постигане на стандартен резултат.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна