IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
15:49 | 8 октомври 2019
Обновен: 12:43 | 28 март 2024

Наш моряк загина при инцидент край Сардиния

Италианските власти са започнали разследване

По материала работи: Ставри Таргов
Наш моряк загина при инцидент край Сардиния

24-годишен български гражданин е загинал, а трима са пострадали при инцидент на товарния кораб "Малта" край бреговете на италианския остров Сардиния. И четиримата български граждани са моряци от екипажа на кораба, собственост на компанията "Грималди", съобщава БНТ.

 

Единият от пострадалите е настанен в болница без опасност за живота. Останалите двама са преминали лекарски преглед и са освободени за домашно лечение.

 

Посолството ни в Рим се е свързало с бреговата охрана в Порто Торес, според която инцидентът се е случил близо до Сардиния по маршрут Порто Торес-Каляри. Силна вълна е ударила моряците, докато работели на борда. Според първоначалната информация инцидентът е станал заради недобре укрепен товар.

 

Посолството ни в Рим е във връзка с италианската брегова охрана и е в готовност да оказва необходимото съдействие. По случая италианските власти са образували разследване.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна