IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
10:28 | 21 октомври 2019
Обновен: 16:33 | 4 април 2024

Автоинструкторите твъро против "белите" коли за шофьорските изпити

Никъде в Европа нямало такъв регламент, твърдят недоволните

По материала работи: Слав Велев
Автоинструкторите твъро против "белите" коли за шофьорските изпити

От Асоциацията на автомобилните инструктори реагираха остро против предложението шофьорските изпити да се провеждат с т. нар. "бели" коли - автомобили, които са стандартизирани и оборудвани със системи за проследяване на маршрута и видеонаблюдение.

 

Предложението дойде от Министерството на транспорта и предвижда да се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи.  Основната задача била да се създаде контролирана среда в рамките на практическия изпит.

 

"Статистиката със загиналите надхвърля като брой тази от миналата година, тоест всички агенции, които бяха създадени, нямат смисъл", каза за "България сутрин" председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

 

По думите му Изпълнителната агенция по автомобилна администация е "малка държава в държавата".

 

Йонко Иванов обясни, че никъде в Европа нямало такъв регламент, нямало комисии от един човек, а предлагани промени за отделни атомобили били една голяма глупост.

 

"Всеки един, макар и чисто нов, еднакъв с друг автомобил, има разлика в твърдостта на педалите, в радиуса на завиване и ред други неща. Така че това е една глупост, която се оказа, в разговорите ни с министъра, че няма да бъде въведена", обясни той.

 

"Провалът е в Министерството на транспорта, нека си оправят тяхната къща. Ние предложихме екшън план, който да реши проблема", посочи той за Bulgaria ON AIR.

 

Всички - от водача до хората в министерствата, влизали в проблема, наречен "човешка грешка".

 

"За съжаление не знам за идеята със снимките, може би в следващ момент ще ни сложат и гривни като престъпниците. Нека някой докаже корупционните практики и тогава ще говорим", коменира още Иванов.

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна