IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
15:23 | 4 ноември 2019
Обновен: 06:05 | 25 април 2024

Младежът, помел четирима на автобусна спирка във Варна, е шофирал преуморен

Разследва се и версия за техническа неизправност

По материала работи: Ставри Таргов
Младежът, помел четирима на автобусна спирка във Варна, е шофирал преуморен

Младежът, помел четирима на автобусна спирка, е шофирал преуморен. Това стана ясно на брифинг на полицията във Варна.

 

21-годишният шофьор е бил нощна смяна и сутринта е поел други задачи. Движел се от Катедралата по бул. „Вл.Варненчик“ в най-лявата лента с 47 км/час и след кръстовището на Образцов дом колата му навлязла в средната,  а след това - в крайната дясна, за да блъсне хората на спирката. Една от версиите е, че е заспал зад волана. Автомобилът „Фолксваген“, който е управлявал е имал видеорегистратор. Изискани са и други видеоматериали, от които става ясно, че е възможна версията на шофьора за заспиване зад волана.

 

Младежът има книжка от 2016 г. и не е бил санкциониран досега. Във фирмата, в която работел, е изпълнявал няколко функции. Кръвните проби показват, че не е пил, не е бил дрогиран. Задържан е за 24 часа.

 

Полицията разследва и версията, че ПТП-то е заради техническа неизправност на фолксвагена. За това обаче ще се правят допълнителни технически експертизи.

 

Освен двете 14-годишни момичета и 28 годишния младеж, има четвърта пострадала жена на 51 г., която е в реанимация на УМБАЛ "Св. Марина" с лицева травма.

 

Черно море

 

Още по темата   Едното блъснато момиче на спирка във Варна е в кома

 

 

Коментари

Новини Варна