IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
13:24 | 12 ноември 2019
Обновен: 14:35 | 23 април 2024

В с. Каменар посегнаха на екип на „Бърза помощ“

Фелдшер е понесъл удар от близък на пациентка, за която се е погрижил

По материала работи: Ставри Таргов
В с. Каменар посегнаха на екип на „Бърза помощ“

Фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ(ЦСМП) във Варна преживя физическо и вербално насилие от близък на пациентка в с. Каменар, научи Медийна група „Черно море“ от директора д-р Мая Рашева. Инцидентът станал малко след 14,30 ч. в понеделник.

 

Фелдшерът тръгнал на адрес за пациентка с хронично заболяване, която и друг път е викала „Бърза помощ“. Първоначално объркал къщата, но веднага след това дошъл при болната.

 

Тогава бил ударен от нейн близък, без каквото и да било обяснение. Въпреки физическото и вербално насилие медикът си свършил професионално работата и поставил необходимата инжекция. След това се обадил на тел.112, за да извика полицията. 

 

Прибрал се крайно обиден в ЦСМП и след преглед излязъл в болнични. След това казал, че иска да напусне, защото не можел повече да търпи. Подобен инцидент претърпял и в ЦСМП – Велико Търново, където работил по-рано. Междувременно подал и жалба в съответното РПУ.

 

Подобно грубо отношение с физическо посегателство над наши кадри не е имало от няколко години, каза д-р Рашева.  

 

От полицията съобщиха, че детайлите около инцидента се изясняват. Както е известно, посегателството над спешни медици вече е инкриминирано и побойниците се наказват с цялата строгост на закона.

 

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна