IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
11:14 | 25 ноември 2019
Обновен: 19:45 | 27 март 2024

Пускат от днес парното във Варна

Топлофикация със съвети към абонатите си

По материала работи: Борис Проданов
Пускат от днес парното във Варна

Варненската топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2019 – 2020 г. и започва поетапно включване на абонатните станции за отопление, считано от днес.

 

"Бихме искали да Ви информираме, че за правилното и оптимално функциониране на системите е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури. Отговорниците на абонатните станции следва да запълнят вътрешната отоплителна инсталация в сградите, като предварително бъдат отворени вентилите на радиаторите на максимална степен. Това ще улесни процеса на обезвъздушаване на инсталацията и отоплителните тела и няма да се налагат допълнителни манипулации след пускане на отоплението", посочват от топлофикационното дружество.

 

Оттам допълват, че е необходима и проверка на уредите за дялово разпределение и при съмнения, че те не функционират правилно (примерно ако дисплеят им е „угаснал"), молият незабавно да се потърси съдействие от фирмата за топлинно счетоводство на сградата.

 

"Бихме желали да Ви напомним, че включването на абонатните станции за отопление се извършва само от техническите екипи. След запълване на инсталациите ще се дренира единствено и само в случай на авария. След запълване на вътрешната отоплителна инсталация или невъзможност за това, молим да ни информирате чрез обаждане на безплатната ни телефонна линии 0800 14 448", посочват от дружеството.

 

Прочетете още: Парното нямало да поскъпва до края на годината

Коментари

Новини Варна