IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
08:33 | 11 декември 2019
Обновен: 23:22 | 17 март 2024

Балканите продължават да се люлеят, нови трусове в Крит и Турция

Регистрирани са и множество вторични земетресения

По материала работи: Пламен Янков
Балканите продължават да се люлеят, нови трусове в Крит и Турция

Нови земетресения разтърсиха Турция и Гърция. Трус с магнитуд 5,4 бе регистрирано край бреговете на гръцкия остров Крит, предаде ТАСС, цитирана от dnes.bg. По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е бил в морската акватория на 28 км източно от селището Палеокастро, което е с население 1100 души. Няма данни за пострадали и разрушения.

 

Гърция е сред европейските страни с най-голяма сеизмична активност. В нея се регистрират почти половината от всички земни трусове в Европа.

 

Земетресение разтърси и Истанбул около 23:14 часа местно време снощи. Трусът е бил кратък, но се усетил осезаемо най-вече в азиатската част на мегаполиса.

 

От правителствената служба за бедствия и кризи съобщиха, че трусът е бил с магнитуд 4,6. Регистрирани са и множество вторични трусове с магнитуд под 3 по Рихтер.

 

Хиляди жители на Бурса, Маниса, Измир, Баликесир и Истанбул обаче са излезли панически по улиците.

 

Епицентърът е в селището Алтъейлюл, окръг Балъкесир. Освен в Истанбул трусът е усетен в Измир, Маниса и Бурса. Няма данни за пострадали и разрушения.

Коментари

Новини Варна