IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
08:51 | 28 януари 2020
Обновен: 20:55 | 27 март 2024

Затягат взимането на Зелена карта за САЩ

Мерките са срещу тези, които разчитат на държавни помощи

По материала работи: Пламен Янков
Затягат взимането на Зелена карта за САЩ

Върховният съд на САЩ е дал разрешение на администрацията на САЩ да приеме нови правила за издаване на Зелена карта за постоянно пребиваване в Съединените щати, съобщи агенция Фокус, цитирана от dnes.bg. Администрацията предвижда да затегне процедурата за онези, които са склонни да разчитат само на държавни помощи.

 

Решението се прие с пет гласа, подкрепящи решението и само четири гласа против. Съд в щата Ню Йорк спря заповедта на властите, която беше предвидена да влезе в сила от средата на октомври 2019 г.

 

При разглеждане на зелена карта според новите правила използването на преференциална медицинска застраховка на Medicaid, участието в програмата за получаване на марки за храна и преференциално закупуване на жилища ще се смятат за отрицателни фактори.

 

Проблеми с получаването на разрешително за постоянно пребиваване могат да имат и хора, които страдат от заболяване, което може да изисква "сериозно лечение“ и „не позволяват на чужденец да се самообслужва, да посещава училище или работа“. Това важи и за човек, който няма достатъчно средства, за да плати лечението на подобно заболяване.

 

Липсата на медицинска застраховка и лошото владеене на английски език, което не позволява на хората „да навлязат на пазара на труда“ също ще се считат за отрицателни фактори.

Коментари

Новини Варна