IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Област Варна
08:12 | 25 ноември 2014
Обновен: 00:11 | 24 март 2024

Изпускат по спешност 5 язовира в областта

Това са „Черковна”, „Комарево-Храброво”, „Горен чифлик”, „Долни чифлик” и „Елешница”

По материала работи: Златина Добрева
Изпускат по спешност 5 язовира в областта

Пет язовира във Варненска област се изпускат за осигуряване на свободен обем, но нивото на реките вече спада. Галина Цонева, главен експерт в дирекция „Контрол” при Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район – Варна, разкри, че контролирано се изпускат язовирите „Черковна” и „Комарево-Храброво” в община Провадия, „Горен чифлик” и „Долни чифлик” в община Долни чифлик и яз. „Елешница” в община Дългопол.
През последното денонощие няма постъпили сигнали и информация за нанесени щети и засегнати населени места от вредното въздействие на водите на територията на Черноморския район. През преливника прелива язовир „Камчия” в община Сунгурларе, допълни Галина Цонева. Няма получени нови данни за наличие на язовири, които да изпускат или преливат и да има създадена критична ситуация, каза още експертът. Към момента няма данни за преливания и критични ситуации и по черноморските реки. Галина Цонева допълни, че реките вече се оттичат и нивото им спада.

Коментари

Новини Варна