IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
13:58 | 27 март 2015
Обновен: 01:25 | 13 април 2024

И община Бяла се включва в „Часът на Земята“

Ще бъде изключено осветлението на административната сграда и на други по-малки общински обекти

По материала работи: Златина Добрева
И община Бяла се включва в „Часът на Земята“

В знак на съпричастност към идеята на природозащитната организация WWF „Часът на Земята“ в град Бяла на 28 март от 20:30 до 21:30 часа ще бъде изключено осветлението на административната сграда и на други по-малки общински обекти.
През този един час, хора по целия свят ще изключат осветлението в домовете си, а известни публични сгради ще притъмнеят, като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите свързани с промените на климата, и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване. Припомняме, община Варна още миналата седмица съобщи, че ще подкрепи инициативата.
Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.
Това е една от най-мащабните акции на световната организация „WWF – Световен фонд за дивата природа”. Дейността й е свързана с опазването на околната среда на планетата. Тази година „Часът на Земята“ се посвещава на българските реки.

Коментари

Новини Варна