IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
16:39 | 31 март 2015
Обновен: 09:15 | 24 април 2024

Шкорпиловци спасява сезона с българи

Намаленият брой на руските туристи не притеснява хората в курорта

По материала работи: Златина Добрева
Шкорпиловци спасява сезона с българи

Българи ще са основният контингент на почиващите през идния летен сезон в Шкорпиловци. Това твърдят от туристическия бранш в района.
Намаленият брой на руските туристи не притеснява хората в курорта, защото се очаква нашествие от българи.
Като цяло за Великден ще разчитаме основно на български туристи, традиционните нашенски ястия и напитки и разумните цени, обясни Йорданка Петрова, която е главен експерт по туризма в община Долни чифлик.
Според нея продължава и приемането на резервации в скъпите хотели в района. Някои от тях работят целогодишно и се радват на гости дори и през зимните месеци.
Някои от заведенията в района обаче ще работят само при предварителни заявки. Очаква се те да са отворени за Великден, като ще предлагат традиционни ястия за светлия празник.
Напоследък популярни са и къщите за гости в самото село. Там отсядат предимно млади семейства, които търсят тишина във вечерните часове. Почитателите на домашния уют също отсядат често в къщите за гости или по квартири в населеното място.

Коментари

Новини Варна