IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
16:45 | 26 май 2015
Обновен: 09:18 | 24 април 2024

Български и турски хирурзи обменят опит в борбата с рака на гърдата

Срещата започва утре в курорта Златни пясъци

По материала работи: Златина Добрева
Български и турски хирурзи обменят опит в борбата с рака на гърдата

Петата турско-българска среща на Клуба по гръдна и ендокринна хирургия започва утре в курорта Златни пясъци. Тя ще продължи до 28 май. Програмата включва 42 научни сесии - лекции и дискусии по последните изследвания и техники в гръдната и ендокринната хирургия. Целта на срещата е да направи достъпни тези знания за всички специалисти от България и Турция, които участват в  борбата срещу рака на гърдата и ендокринните заболявания, за да се подобри качеството на живот на пациентите. Ще се обсъждат горещи теми и спорни въпроси, включващи епидемиология, превенция, скрининг, диагностика и лечение. Този многостранен подход има за цел да насърчи активността на всеки участник.

Форумът е сателитно мероприятие на Шестата работна среща на Европейската асоциация на ендокринните хирурзи, която ще се проведе от 28 до 30 май 2015 г. на Златните. В нея ще участват над 120 специалисти от Европа, Турция, Южна Корея, Япония, Русия и други, представляващи над 90 университетски центъра.

Коментари

Новини Варна