IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
15:51 | 28 май 2015
Обновен: 03:05 | 14 април 2024

Родители и учители заедно срещу дрогата

Целта им е да се предотврати експерименталната употреба на наркотици в община Долни чифлик

По материала работи: Златина Добрева
Родители и учители заедно срещу дрогата

Родители и учители от всички населени места на община Долни чифлик се включват активно в борбата срещу употребата на дрога. Те се събират в неделя, 30 май, в градското читалище  „Изгрев”. Кампанията „Не на наркотиците” стартира през януари т.г. Тя се организира от местната комисия  за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съвместно с училищата на територията на община Долни чифлик. „Целта е да се предотврати експерименталната употреба на наркотици, както и развиването на зависимост сред подрастващите”, обясни кметът на общината Борислав Натов, цитиран от общинската информационна служба.

В рамките на кампанията се проведоха срещи - беседи на тема „Научи повече за дрогата, за да не й станеш жертва”. В тях доброволци споделиха личните си истории, разговаряха с учениците за митовете, свързани с марихуаната, както и за опасността от новите дроги. След проведените срещи учениците попълниха анонимни анкетни карти, резултатите от които бяха обобщени и анализирани от МКБППМН в общината, обяви зам.-кметът Мариана Станчева.

Коментари

Новини Варна