IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
08:46 | 4 юли 2015
Обновен: 20:29 | 24 март 2024

Котки от 7 държави си оспорват Балканската купа

Най-породистите участници получават сертификати за родословие

По материала работи: Борис Проданов
Котки от 7 държави си оспорват Балканската купа

Идния уикенд четириноги мацки ще дефилират край морето в оспорвана надпревара за Купата на Балканите. Събитието се организира от Съюза на фелинолозите в България. В рамките на 2 дни - 11 и 12 юни, в Албена ще се проведат XV и XVI международна лицензирана изложба на котки.

 

До момента за участие в надпреварата има регистрирани 180 котки, като сред участниците в котешките дефилета има и от Русия, Украйна, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Международно ще е и журито, което ще оценява котешката красота - съдиите ще са от Русия, Румъния и България, съобщават организаторите.


В предстоящата изложба могат да се включат и собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават, ще бъде вписана като първо поколение.

 

Това може да се случи единствено след като експертите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода. Официално Купата на Балканите ще бъде връчена на церемония на 12 юли от 19 ч.

Коментари

Новини Варна