IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Област Варна
13:51 | 9 февруари 2016
Обновен: 09:33 | 24 април 2024

Пожарникарите в областта работят с нова техника

За половин час може да реагираме с допълнителен екип в случай на нужда, каза комисар Тихомир Тотев

По материала работи: Борис Проданов
Пожарникарите в областта работят с нова техника

Техниката за гасене на пожари и за аварийно-спасителна дейност във Варненска област е на 100% обновена. Това каза шефът на РДПБЗН – Варна, комисар Тихомир Тотев.

 

Той коментира, че с програмите на Главна дирекция се очакват още защитни средства. Но като цяло именно чрез проектите се е стигнало до обновяване на материалната база.

 

Екипите на дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна, са комплектовани съгласно разписанието на щата. Като държавна служба и РДПБЗН – Варна, изцяло зависи от средствата в националния бюджет.

 

За денонощие средно на смяна във Варненска област са 45 – 51 служители. От тях половината работят на територията на общината.

 

Има изградена организация за мобилизиране на допълнителни сили в случай на тежки инциденти и произшествия, гарантира комисар Тотев и добави, че в до 15 минути от сигнала може да изпрати екип на място, а до половин час се събира и допълнителният състав.

Коментари

Новини Варна