IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
17:01 | 21 март 2016
Обновен: 09:33 | 24 април 2024

Хора от Варненско се жалват от завишени сметки за ток

Депутати ще представят проблема пред КЕВР

По материала работи: Златина Добрева
Хора от Варненско се жалват от завишени сметки за ток

До 4 пъти са скочили сметките за ток на хора от варненското село Калиманци след смяната на електромерите им със смарт устройства. За нанесените им финансови щети те са сигнализирали на приемна днес народните избраници от Патриотичния фронт (ПФ) Емил Димитров и Искрен Веселинов.

Пред варненски журналисти двамата депутати съобщиха, че нарастването на сметките е необичайно. Те се ангажираха да представят проблема пред Комисията за енергийно и водно регулиране.

Проблем на много места в областта било и лошото качество на електроенергията. Депутатите са посъветвали хората да пускат жалби.

Димитров и Веселинов коментираха и други актуални теми. Попитан какво мисли за борбата с контрабандата у нас, Емил Димитров заяви, че се наблюдава малък напредък.

Относно промяната в закона, която предвижда задължително гласуване на изборите, Искрен Веселинов каза, че по този начин ще се ограничи корпоративния вот и изборите вече няма да са „търговия“. Той смята, че задължението да се гласува е полезно за България. По думите му статистическите проучвания сочели, че над 50% от българите подкрепят задължителния вот.

Относно откриването на нов избирател район – „Чужбина”, Веселинов заяви, че е против и че трябва да се гласува само в дипломатическите представителства.

Коментари

Новини Варна