IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Област Варна
14:42 | 27 юли 2016
Обновен: 21:06 | 25 март 2024

Ученици от Търговската гимназия на стаж в Испания

Получават суперлативи владеенето на информационните технологии и маркетинга

По материала работи: Борис Проданов
Ученици от Търговската гимназия на стаж в Испания

Група от 20 ученици от Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ са на едномесечен стаж в Сарагоса (Испания). Престоят им се финансира от програма “Еразъм+”.

 

Разпределени на работни групи в 12 фирми, бъдещите икономисти трупат професионален опит в сферите на съвременните софтуерни продукти, графични и мултимедийни приложения за проектиране, изграждане и оптимизиране на уеб страница за он-лайн продажби, както и за изработка на маркетингови каталози, фирмени брошури, дигитални маркетингови списания и др.

 

"Варненските момичета и момчета се справят страхотно! Показват отлично владеене на информационните технологии и маркетинга, много са креативни и отговорни“, категоричен е г-н Енрике Миана – председател на партньорската асоциация “Мундус“.

 

За този си стаж средношколците се подготвяха близо шест месеца, като в това време посещаваха интензивни курсове по испански и английски език, културно-историческа и професионална подготовка. Проектът ще помогне на младежите да изградят основни работни навици, да придобият практически опит в избраната професия.

 

В началото на август за Испания ще замине втора група от 20 ученици.

 

Коментари

Новини Варна