IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Област Варна
10:09 | 24 август 2016
Обновен: 20:39 | 25 март 2024

2 каруци задържаха при проверки горските стражари

19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие

По материала работи: Борис Проданов
2 каруци задържаха при проверки горските стражари

Две каруци, моторен трион и общо 18,1 куб. м дърва за огрев са задържали през изминалата седмица служители на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. В периода от 15 до 22 август горските стражари са извършили 643 проверки. Инспектирани са 155 обекта за добив на дървесина, 202 превозни средства и 110 физически лица. След старта на ловния сезон за мигриращ дивеч са подновени и системните проверки на ловците, като в рамките на седмица от СИДП са проверили разрешителните на общо 132-ма любители на лова.

 

19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Само за седмица са съставени 25 акта за административни нарушения и 18 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните Регионални дирекции по горите.

 

В района на с. Голямо Ново, община Търговище мобилните контролни звена на ДЛС „Черни лом” са конфискували моторен трион и две каруци, натоварени с 2 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени 4 акта.

 

На територията на ДГС „Суворово” са задържани общо 11 куб. м дърва за огрев. За незаконния дърводобив са съставени 3 констативни протокола и 6 акта за административни нарушения.

 

При проверки на територията на ДГС „Нови Пазар” са задържани 3 куб. м незаконно добита дървесина. Съставени са 2 констативни протокола по Закона за горите.

 

2 куб. м дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет, които да докажат законния произход на дървесината, са констатирани в частен двор в с. Садово, община Аврен. Горските стражари на ДГС „Варна” са съставили два акта за установените нарушения.

 

2 констативни протокола и 2 акта пък са съставили от ДЛС „Балчик” във връзка с незаконен добив на недървесни горски продукти. Задържани са 0,55 кг трюфели.

 

Още по темата: В 200 хил. хектара държавни гори спира добивът на дървесина

Коментари

Новини Варна