IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
12:54 | 28 август 2016
Обновен: 02:52 | 26 март 2024

Красен Кралев закрива "Летният университет" в Албена

Той има за цел да се популяризира масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности

По материала работи: Борис Проданов
Красен Кралев закрива "Летният университет" в Албена

С тържествена церемония с награждаване в амфитеатралната зала на к.к. Албена от 21 ч. днес ще бъде закрит "Летен университет 2016", където ще се отличат и първенците в съответните спортове. Събитието се организира от Национално представителство на студентските съвети.

 

Сред официалните гости ще бъдат Красен Кралев, Министър на младежта и спорта на Република България, Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ – КНСБ, Андрей Новаков – евродепутат, депутатите Георг Георгиев и Даниела Панайотова, Антоний Швинд – Представител на „Център за оценка качеството на образованието на Руска Федерация”, проф. Пенчо Гешев от НСА, проф. Любен Тотев – Ректор на МГУ и Председател на Съвета на ректорите, общественици, представители на партниращи организации, на бизнеса и бивши лидери на организацията.


Културна програма на Летен университет
"Летен университет 2016" е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 г. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".


Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.


Чрез проекта, организаторите си поставят за цел да се популяризира масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

 

Още по темата: Утре започва ХIV-то издание на Летен университет

Коментари

Новини Варна