IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
12:21 | 13 октомври 2016
Обновен: 03:41 | 26 април 2024

Горските отново спипаха бракониери във Варненско

Съставени са общо 8 акта за административни нарушения и 10 констативни протокола

По материала работи: Борис Проданов
Горските отново спипаха бракониери във Варненско

1210 проверки са извършили в рамките на изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 187 обекта за добив на дървесина и 256 превозни средства. Обект на контрол са били също  608 ловци и 152 физически лица.

 

Съставени са общо 8 акта за административни нарушения и 10 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните органи в Регионалните дирекции по горите.

 

3,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от служителите на Държавно горско стопанство „Добрич”. За установените нарушения са съставени четири акта и един констативен протокол.

 

Лек автомобил и моторен трион са задържани пък при проверки на територията на ДГС „Суворово”. През изминалата седмица служители на стопанстовото са съставили четири акта и два констативни протокола.

 

Засилени са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, отчитат от териториалните поделения на СИДП, които са в границите на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

 

Прочетете още: Горските стражари продължават да дебнат за бракониери

Коментари

Новини Варна