IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
09:07 | 11 януари 2017
Обновен: 10:09 | 15 април 2024

Крайезерният път Варна- Девня е отворен за движение

Няма населени места без ток и вода, нито информация за бедстващи хора, съобщи кметът на Девня Свилен Шитов

По материала работи: Пламен Янков
Снимка пресслужба на община Девня

Девня вече има връзка с областния център Варна, тъй като крайезерният път е отворен за движение и автобусите по междуградската линия се движат с минимално закъснение, съобщиха от пресслужбата на общината. Обстановката на територията на индустриалната община постепенно се нормализира. Няма населени места без ток и вода, нито информация за бедстващи хора, съобщи кметът Свилен Шитов.

 

4 машини са разчиствали снега през изминалата нощ, за да не се допуска затваряне на пътни участъци. Към 1 часа се е наложило снегопочистващ екип да бъде пренасочен към товарния лифт след кв. "Река Девня", за да освободи от създалия се снежен капан закъсал таксиметров автомобил.

 

Изключително екстремна снощи бе обстановката в квартал "Повеляново". Въпреки обилния валеж и силния вятър, който образуваше навявания, снегопочистващата техника не спря да работи. На обход в квартала бе и кметът Свилен Шитов, който се запозна на място със ситуацията и контролира работата на екипите.

 

С приоритет днес ще продължат да се обработват булевардите и главните улици, както и пътят за село Кипра, който е проблемен заради постоянните навявания, но е проходим.

 

В сутрешните часове на територията на община Девня вече не вали сняг, а вятърът е сравнително слаб. Със заповед на кмета 11 януари бе обявен за неучебен ден.

 

Четете още Жълт код за Варна заради ниски температури и поледици

Снежен капан: Четири области остават блокирани за движение

Коментари

Новини Варна