IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
10:40 | 11 януари 2017
Обновен: 23:56 | 24 април 2024

Магистралата Варна - Шумен е отворена

Лиляна Павлова: Най-сложна е ситуацията при Долни чифлик

По материала работи: Борис Проданов
Магистралата Варна - Шумен е отворена

Основен фокус на усилията днес ще бъде отварянето на всички пътни направления за леките превозни средства и поетапно пускане на тежкотоварните, които в момента могат да се движат по всички магистрали, с изключение на участъка Карнобат-Бургас. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".


Всички автомагистрали са отворени за движение.


В Бургаска област остава по-усложнена обстановката. В момента се отваря направлението Бургас - "Слънчев бряг", достъпът до Бургас все още се осъществява по обходен маршрут през Елхово, Средец и Болярово.


В област Варна магистралата Варна - Шумен е отворена, както и една голяма част от второ- и третокласните пътища. Най-сложна е ситуацията при Долни чифлик, посочи Павлова.


По думите й се подобрява обстановката в Добрич. Отваря се за движение пътят Добрич-Варна, поетапно усилията ще бъдат насочени към отваряне и на по-малките пътища в областта в рамките на деня.


Аналогична е ситуацията в областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, където главните пътища поетапно се отварят за движение, информира Павлова.


Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към момента без електрозахранване са 117 населени места, като са засегнати 22 900 абонати. На територията на ЧЕЗ няма прекъснато електрозахранване. На територията на ЕВН без тока са 69 населени места, като най-тежко е положението в област Бургас. Без ток са 48 населени места на територията на "Енерго-Про". Най-тежко е в Добрич, където има прекъснати електропроводи и достъпът до тях е затруднен.


Към настоящия момент товарът в системата на Електроенергийния системен оператор е в рамките на нормалното, съобщи Петкова.


Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов посочи, че тази нощ са реагирали на 100-тина сигнала, предимно за извеждане на хора. Общо 62-ма души са изведени от автомобилите им. Няма информация за бедстващи хора, а където има нужда от стоки от първа необходимост, ще бъдат доставени, заяви той.


От НИМХ-БАН посочиха, че тази сутрин има голяма разлика в температурите - в Западна България е минус 15, в Източна - минус 3. Следобед в Югоизточната част пак ще има валежи. Утре се очаква леко затопляне - дневните температури да минат 0 градуса. В събота обаче се очаква от северозапад отново студен фронт.


БТА

 

Още по темата: И утре във Варна извиняват отсъствията на ученици заради снега

Коментари

Новини Варна