IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
17:30 | 12 февруари 2017
Обновен: 14:04 | 17 април 2024

Малки полицаи в Девня се учат на самозащита

Третокласниците от СУ „Васил Левски“ в Девня продължават да изучават тънкостите на полицейската професия

По материала работи: Ставри Таргов
Малки полицаи в Девня се учат на самозащита

Третокласниците от СУ „Васил Левски“ в Девня продължават да изучават тънкостите на полицейската професия, което се случва в рамките на програмата „Детско полицейско управление“ на Министерството на вътрешните работи.

 

Поредното специализирано занятие бе водено от младши инспектор Ивайло Попов от IV РУП на МВР-Варна, който преподаде на малчуганите различни техники по полицейска лична защита.  

 

В началото на учебния час децата преговориха методите за придвижване, които вече са изучили, след което полицаят Попов им демонстрира различни техники на удари с крака и ръце за самозащита при нападение. Малчуганите разбраха колко е важно да спортуват, не само в училище, за да са винаги в отлична физическа форма и психически стабилни.

 

Специален акцент в преподаването на новия урок бе поставен на законовите граници при прилагането на мерки за самозащита, която в никакъв случай не трябва да е прекомерна, както и на разликата между самозащита и нападение.  Целта на програмата „Детско полицейско управление” е децата доброволци да получат базови знания и опит, които да споделят със своите връстници.

 

Малките полицаи трябва да осъзнаят колко отговорна и важна е работата на органите на реда, които дори с цената на здравето и живота си, са длъжни да обезпечават обществения ред и сигурност при стриктно спазване на действащото законодателство, съобщиха от пресцентъра на община Девня.

Черно море

Коментари

Новини Варна