IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
14:12 | 6 март 2017
Обновен: 01:06 | 17 април 2024

6 варненски общини ще ремонтират сгради по „Красива България“

Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е около 6,9 млн. лв.

По материала работи: Пламен Янков
6 варненски общини ще ремонтират сгради по „Красива България“

Над 40 проекта за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура ще се финансират по „Красива България“. 6 от тях са за общини на територията на Варненска област, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика(МТСП). Това са Аврен, Аксаково, Белослав, Вълчи дол, Ветрино и Девня. 

 

Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е около 6,9 млн. лв. От тях 2 987 114 лева се осигуряват по „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от страна на общините.


В община Аврен ще бъде ремонтирано Народно читалище „Искра -1927г." в с. Равна гора, в Аксаково се предвиждат основен ремонт и реконструкция на общинска сграда - читалище в с. Изворско), в Белослав - ремонт и модернизация на материално-техническата база на Народно читалище „Добруджа - 1929 г." в с. Разделна), във Ветрино - на  сградата на НЧ „Поука" в с. Доброплодно, във Вълчи дол – сградата на Народно читалище „Асен Златаров - 1937"  в с. Генерал Киселово. В Девня парите от инициативата ще се използват за разкриване на образователен детски център за извънучилищна дейност в сградата на бившето ОДЗ І.


Като цяло средствата от „Красива България“ са за обновяване на детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, обществено-административни сгради, центрове за социални услуги и здравеопазване, съобщиха още от МТСП.


Изпълнението на проектите в страната ще осигури заетост за най-малко 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани като безработни. Над 100 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна