IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
17:08 | 6 март 2017
Обновен: 09:45 | 24 април 2024

Бунт за стипендии назрява в Шуменския университет

Забавени са плащания по проект "Студентски практики - Фаза 1"

По материала работи: Борис Проданов
Бунт за стипендии назрява в Шуменския университет

Ректорът на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" проф. Георги Колев е изпратил днес уведомително писмо до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с възникнало напрежение сред студенти, ментори и академични наставници заради забавени плащания на стипендии и възнаграждения по проект "Студентски практики - Фаза 1". Това съобщават от пресцентъра на висшето училище.


В писмото се настоява "въпросът да бъде разрешен в кратки срокове, за да бъде възстановено нормалното функциониране на проекта и регулярното изплащане на възнагражденията към всички ощетени на този етап страни".


Проф. Колев е обявил пред студентите, че след 15 март ще получат стипендиите си за януари и февруари; дължимите суми в размер на 216 хиляди лева ще бъдат поети от бюджета на университета, тъй като имал уверение от Министерството на образованието и науката, че до три месеца парите ще бъдат възстановени.


В срещата днес са участвали и председателят на Общото събрание на висшето училище доц. д-р Юрий Проданов и общественият посредник на община Шумен Иван Капралов, който се е ангажирал да изпрати копие от уведомителното писмо и от подписка, която студентите събират, до националния омбудсман Мая Манолова.

 

БТА

Коментари

Новини Варна