IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
15:42 | 4 април 2017
Обновен: 06:32 | 25 април 2024

Горските стопанства в Провадия и с. Цонево подариха дръвчета на ученици

По материала работи: Пламен Янков
Горските стопанства в Провадия и с. Цонево подариха дръвчета на ученици

Седмицата на гората се отбелязва в Провадия и в с. Цонево с поредица от залесителни инициативи, в които участват много деца. 


Под ръководството на ДГС „Провадия” и със съдействието на община Провадия за учениците от  СУ “Димитър Благоев”, І ОУ „Христо Смирненски“ и ІІ ОУ „Иван Вазов“ беше организиран истински празник, посветен на грижата за природата. Служителите на горското стопанство подготвиха множество забавни игри и викторини, в които децата изявиха своите знания за зеленото богатство на България. Всеки отбор, участвал в състезанията, получи от Владимир Семов - служител в стопанството, дръвче, което да засади в двора на училището си. Сред подаръците, предвидени специално за малките лесовъди, имаше медали, плакети и грамоти, както и тениски. 


И тази година ДГС „Провадия” спази традицията и по повод Седмицата на гората предостави млади фиданки от дървесните видове червен дъб, цер, липа и черен бор на Туристическо и природозащитно дружество "Орлови скали" - гр. Провадия, на детски градини и училища, както и на Съюза на пенсионерите 2004.


От горското стопанство отличиха с грамоти, плакети и сувенири малките творци от детските градини „Пролет” и „Снежанка”, които вложиха много сръчност и въображение в изработката на прекрасни произведения на изкуството от природни материали. Творбите вече са част от експозиция в художествената галерия на града, а техните талантливи автори с гордост показват, че обичат и пазят гората. 


Инициативата „Лесовъд за един ден”, която организира ДГС „Цонево”, също донесе много радост на децата. В рамките на събитието учениците от ОУ „Христо Ботев” в с. Цонево обогатиха своите знания за  лесовъдската професия, дейностите по опазването на горите, екосистемите и процесите, които протичат в тях. За всички участници бяха предвидени много подаръци и забавления. Децата с интерес се включиха и в залесяването на дръвчета в района на стопанството и на училището. 

 

Четете още Над 100 варненски ученици станаха лесовъди за ден

 

Коментари

Новини Варна