IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
17:10 | 28 април 2017
Обновен: 09:46 | 24 април 2024

Стартира регионалната програма за заетост във Варненско

Ангажират в комунални дейности 52-ма безработни от 9 общини

По материала работи: Ставри Таргов
Стартира регионалната програма за заетост във Варненско

Стартира изпълнението на утвърдената от министъра на труда и социалната политика регионална програма за заетост на област Варна. Тя осигурява работа на общо 52-ма безработни за срок от 6 месеца.

 

Дейностите, които ще извършват наетите, са свързани с поддържане и почистване на общински сгради и прилежащите им терени, хигиенизиране, метене и събиране на отпадъци  от общински улици, площади, паркове и детски площадки, почистване на гробищни паркове, косене, изрязване и подрязване на дървета и храсти, поливане, оформяне на цветни алеи и други. Предвижда се безработните да бъдат включени в заетост през  май, съобщиха от Регионалната служба по заетостта.

 

Основната цел на програмата е намаляване на безработицата, повишаване на заетостта и на качеството на работната сила чрез разкриване на работни места за безработни от неравностойните групи на пазара на труда.

 

Програмата се реализира на територията на общините Вълчи Дол, Ветрино, Суворово, Девня, Аврен, Бяла, Долни Чифлик, Провадия и Дългопол.

Ставри Стефанов

 

Още      Набират заявки за работни места по „Младежка заетост” във Варна

 

Коментари

Новини Варна