IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
12:34 | 10 май 2017
Обновен: 15:27 | 30 април 2024

Назначиха отново Стоян Пасев за областен управител (Обновена)

Негови заместници ще бъдат Илиян Карагьозов и Петър Манчев

По материала работи: Борис Проданов
Снимка Пламен Гутинов

Стоян Пасев бе назначен отново за областен управител на Варна. Това стана с решение на кабинета „Борисов – 3“, три месеца след като бе освободен от поста от служебното правителство. 


Пасев напусна парламента, за да поеме отново длъжността. На протокола за приемане на поста във Варна той изрази ясна позиция, че ще продължи изградените стратегии за регионално развитие както на местно, така и на областно ниво. Пасев уточни: „Ще направя ревизия на дейността в областната администрация по времето на Тодор Йотов, назначен от служебното правителство, както би сторил всеки на моето място. Разбрах, че има няколко преписки и сигнали до ДАНС, Окръжния съд и Прокуратурата. Ще изчакаме резултатите и тогава можем да говорим“, увери Пасев. 


Тодор Йотов припомни, че е уволнил от работа двама служители. Освободените са Силвия Стоилова, директор на дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността", и Николай Радулов, шофьор. Договорът на първата е прекратен заради несправяне с функционалните й задължения по време на изпитателния срок, в който се е намирала от  септември 2016 г. Във втория случай освобождаването е по взаимно съгласие. „Установих сериозни нарушения на трудовата и финансовата дисциплина, за които съм сезирал Прокуратурата. При наличието само на дизелови автомобили в областна управа служители са зареждали с държавни пари газ пропан и са ползвали служебни коли в лично време“, каза Йотов. 


Стоян Пасев поясни, че поради спецификата на работата си ръководството на областната управа има право да зарежда газ за личните автомобили и това не е нарушение на закона. Ако г-н Йотов ме беше попитал, щях да му обясня в детайли. Освен това не всички от наличните служебни 5 автомобила и 1 микробус са дизелови, добави Пасев. 


Той каза още, че чака заповеди за назначаване на двама зам.-областни управители. Това се очаква да бъдат Петър Манчев от ГЕРБ и Илиян Карагьозов от Обединените патриоти. Заповедите им ще бъдат подписани от министър-председателя.  

 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна