IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
16:05 | 14 юли 2017
Обновен: 14:43 | 17 април 2024

Организират обучение, свързано с дейностите по опазване на горите

Целта е да се анализират нарушенията в горските територии и да се набележат конкретни мерки, с които те да бъдат предотвратени

По материала работи: Пламен Янков
Организират обучение, свързано с дейностите по опазване на горите

Служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие ще преминат обучение във връзка с дейностите по опазване на горите. Целта е да се анализират нарушенията в горските територии и да се набележат конкретни мерки, с които те да бъдат предотвратени. „Периодично провеждаме подобни инициативи, защото, обсъждайки различни казуси от практиката, набелязваме не само трудностите, с които се сблъскват горските стражари, а и ефективни решения за тяхното преодоляване. Разчитаме по този начин да подобрим организацията на работа – от подаването на сигнала за инцидент до санкционирането на нарушителя и задържането на материали и вещи, свързани със самото нарушение”, обясни инж. Стоян Саров, началник на отдела за опазване на горите към СИДП. Той посочи, че в разгара на лятото борбата с пожарите също ще бъде акцент от програмата на обученията.


Те ще стартират на 18 юли, от 9:30 ч. в административната сграда на ДГС „Генерал Тошево”, където, освен служители на стопанството, ще вземат участие и колегите им от Добрич, Тервел и Балчик.


На 19 юли програмата продължава в Провадия, където ще се включат и горски стражари от ДГС „Варна”.

 

В обученията на 20 юли в ДГС „Цонево” ще участват и представители на ДЛС „Шерба”.


Вторият етап от занятията ще започне на 25 юли, от 10 ч. в административната сграда на ДГС „Шумен”. Заедно със служители на стопанството там ще преминат обучение и колегите им от ДГС „Нови Пазар” и ДЛС „Паламара”.


На следващия ден различни аспекти от работата на терен ще бъдат обсъдени в ДГС „Преслав” с участието на горски стражари и от Смядово и Върбица. На 27 юли са планирани обучения за служителите на ДЛС „Черни Лом”, ДГС „Търговище”, както и на ДГС „Омуртаг”, където ще се проведат занятията.


Обучителната програма ще обхване около 100 служители по опазване на горските територии. В нея ще вземат участие и представители на Регионалните дирекции по горите във Варна и Шумен.

 

Коментари

Новини Варна