IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
14:16 | 17 юли 2017
Обновен: 09:47 | 24 април 2024

ДГС „Варна” подпомага естественото възобновяване на 70 дка церови фиданки

Ще бъдат положени грижи и за отглеждането на 100 дка акациеви насаждения

По материала работи: Пламен Янков
ДГС „Варна” подпомага естественото възобновяване на 70 дка церови фиданки

ДГС „Варна” предвижда мерки за подпомагане на естественото възобновяване на 70 дка церови фиданки в землището на с. Близнаци.

 

„Лесовъдските мероприятия ще се извършат до края на месеца. Те се състоят в разчистване на храстите под короните на дърветата, така че да се осигурят оптимални условия за развитието на семената и издънките, а чрез тях и за обновяването на гората”, обясни директорът на стопанството инж. Иван Иванов. Той изтъкна, че горите, възникнали и възобновени по естествен път, са с по-голяма устойчивост на неблагоприятни въздействия и могат да реагират по-адекватно на промените в средата.


Инж. Иванов информира още, че през юли ще бъдат положени грижи и за отглеждането на 100 дка акациеви насаждения. Целта е да бъде подпомогнат растежът на младите фиданки в землището на с. Слънчево.


Лесовъдските мероприятия са част от усилията на Североизточно държавно предприятие, част от което е ДГС  „Варна”, за опазване и развитие на горския фонд в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

Коментари

Новини Варна