IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
21:08 | 21 юли 2017
Обновен: 15:33 | 17 април 2024

Плажовете в Бяла – замърсeни. Няма да ги затварят засега

Досега трите плажа били чисти, вече не било така

По материала работи: Ставри Таргов
Плажовете в Бяла – замърсeни. Няма да ги затварят засега

Тази година плажовете в Бяла са с високо микробиологично замърсяване. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция – Варна по време на среща на Областния координационен център по туризъм във Варна с участието на вицепремиера Валери Симеонов.  

 

Тази тенденция се наблюдава и на трите плажа в Бяла.  "Не се налага затваряне на плажовете. Досега те бяха чисти, но вече не е така", подчерта д-р Михайлова, цитирана от "Фокус".  

 

Подготвено е писмо до кмета на Община Бяла, защото ако темповете на замърсяване се запазят, е възможно да се стигне и до затваряне на плажове. До този момент източникът на замърсяването не е установен.

 

РЗИ съвместно с Министерството на туризма е извършила текуща проверка на всички плажове и готовността им за посрещане на туристи, като компетенциите на здравната инспекция са по отношение на пунктовете – лекарски, долекарски, санитарен транспорт.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна