IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
12:22 | 16 август 2017
Обновен: 15:42 | 17 април 2024

Павлин Вълчев встъпи в длъжност в Окръжната прокуратура в Шумен

По материала работи: Борис Проданов
Павлин Вълчев встъпи в длъжност в Окръжната прокуратура в Шумен

Досегашният прокурор в Районната прокуратура в Шумен Павлин Вълчев от  днес, 16 август, ще работи като прокурор в Окръжната прокуратура в града. Актът за встъпването му в длъжност той подписа пред  административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева. Това се случва след спечелен вътрешен конкурс за повишаване в прокуратурата.

 

Магистратът, който е възпитаник на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, специалност „Право“,  започва професионалната си кариера през 2003 год. като юрисконсулт на Агенцията за социално подпомагане. След това работи шест години като разследващ полицай в ОД на МВР в Шумен до 2012 год., когато спечелва външен конкурс в прокуратурата.

 

Любопитното в професионалната му биография е, че печели два външни конкурса в прокуратура през 2012 г. Така му се налага да избира между място в Районната прокуратура в Шумен или в Окръжната прокуратура в Добрич. Павлин Вълчев предпочита да остане в родния си град и започва работа като  прокурор в Районната прокуратура в Шумен.  

 

Колективът на Окръжната прокуратура в Шумен му пожела днес успехи в отговорната работа като прокурор и много здраве.  

 

Коментари

Новини Варна