Започна новата академична година за близо 4000 студенти в Шуменския университет
Тържеството започна с водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан
Публикувана: 11 Sep 2017 | 13:25

Новата учебна година беше открита днес в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Около 950 първокурсници положиха клетва и бяха приети в академичната общност на висшето училище.


Неговият ректор проф. Георги Колев в приветственото си слово благодари на първокурсниците, че са избрали да се обучават в Шуменския университет, където по думите му ще получат добро и престижно образование. Проф. Колев се обърна и към студентите, които предстои да се дипломират през настоящата учебна година с пожеланието да не забравят учебното заведение, където са завършили висшето си образование и "с чест и достойнство да носят името възпитаник на Шуменския университет".


Тържеството започна с водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.


Приветствия към академичната общност бяха отправени и от областния управител на Шумен проф. Стефан Желев, от заместник-кмета по култура и образование Найден Косев, от началника на Военния факултет "Артилерия, ПВО и КИС" полк. Сашо Евлогиев и от председателят на Общото събрание на висшето училище доц. Юрий Проданов.


В университета през тази година ще се обучават 3838 студенти, съобщиха на БТА от пресцентъра на висшето училище. От там уточниха, че новата учебна година днес е открита и в Колежа на университета в Добрич, където ще се обучават около 140 първокурсници.


БТА

Коментари ( 0 )