IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
21:12 | 16 септември 2017
Обновен: 12:10 | 17 април 2024

Творци от четири континента се събират в Балчик за артфорум

Акцент в програмата е конференцията за културна политика и артмениджмънт

По материала работи: Борис Проданов
Творци от четири континента се събират в Балчик за артфорум

За осми път държавният културен институт "Двореца" в Балчик е домакин на международния артфорум "БезГраници", съобщиха от културния център. От 18 до 24 септември край морето среща си дават 80 творци от 24 държави на четири континента. 
 
Акцент в програмата на артфорума е конференцията за културна политика и артмениджмънт. Освен артистите - гости на форума, се очакват директори на престижни фестивали, експерти по културна политика, артмениджъри и журналисти от цял свят. Традиционно темите на конференцията се предлагат и избират от участниците чрез електронен вот. Тази година участниците ще обсъждат "Сътрудничество и обмен между музикални фестивали", "Как можем по-ефективно да предложим нашата музикална група на промоутъри и организатори" и "Как музиката може да излекува разделението и неразбирането между хората от различни култури, и иновативни методи за постигане на по-добри резултати".
 
Ще бъде направена и презентация за етномузикалната сцена на Русия - фестивали, издателски къщи, радиопрограми, групи, журналисти и награди.
 
В рамките на фестивала ще се cъстои артпленер с участието на художници, скулптори и фотографи от България, Румъния, Белгия, Русия, Германия, Турция, Чили, Швейцария и Испания. На 23 и 24 септември на откритата сцена на плажа пред "Двореца" ще се състои Музикалният етно/уърлд мюзик фестивал. 
 
БТА
 

Коментари

Новини Варна