Автомобил, кон и каруца хванаха горските
857 проверки са извършени в периода от 9 до 16 октомври
Публикувана: 17 Oct 2017 | 14:52

Автомобил, кон и каруца са задържани през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 169 от всички 857 проверки, извършени в периода от 9 до 16 октомври, са на обекти за добив на дървесина. Инспектирани са още 205 превозни средства, 381 ловци, петима любители на риболова, както и 97 други физически лица.


Шест от съставените девет акта по Закона за горите са в резултат от системните проверки в ДЛС „Шерба”. Служители на стопанството са задържали едно моторно превозно средство и 4 куб. м незаконно добита дървесина.


Кон и каруца са конфискувани от горските стражари към ДЛС „Тервел”. За незаконната сеч на общо 3,5 куб. м дърва за огрев на нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол.


При проверките в обхвата на ДЛС „Черни Лом” са установени нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите. Съставени са два констативни протокола и са задържани две въдици, три кутийки с принадлежности, живарник, плувка и шише с корда.


Акт и констативен протокол са съставени и при обход на територията на ДГС „Суворово”, отчитат още от СИДП.

 

Коментари ( 0 )