IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
14:52 | 17 октомври 2017
Обновен: 06:30 | 17 март 2024

Автомобил, кон и каруца хванаха горските

857 проверки са извършени в периода от 9 до 16 октомври

По материала работи: Пламен Янков
Автомобил, кон и каруца хванаха горските

Автомобил, кон и каруца са задържани през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 169 от всички 857 проверки, извършени в периода от 9 до 16 октомври, са на обекти за добив на дървесина. Инспектирани са още 205 превозни средства, 381 ловци, петима любители на риболова, както и 97 други физически лица.


Шест от съставените девет акта по Закона за горите са в резултат от системните проверки в ДЛС „Шерба”. Служители на стопанството са задържали едно моторно превозно средство и 4 куб. м незаконно добита дървесина.


Кон и каруца са конфискувани от горските стражари към ДЛС „Тервел”. За незаконната сеч на общо 3,5 куб. м дърва за огрев на нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол.


При проверките в обхвата на ДЛС „Черни Лом” са установени нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите. Съставени са два констативни протокола и са задържани две въдици, три кутийки с принадлежности, живарник, плувка и шише с корда.


Акт и констативен протокол са съставени и при обход на територията на ДГС „Суворово”, отчитат още от СИДП.

 

Коментари

Новини Варна