IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
14:08 | 19 октомври 2017
Обновен: 05:42 | 16 март 2024

Горските залесяват 60 дка в община Аксаково

Вече го почистихме и сега подготвяме почвата, обясни директорът на стопанството

По материала работи: Пламен Янков
Горските залесяват 60 дка в община Аксаково

Държавно горско стопанство „Варна” залесява 60 дка на територията на община Аксаково.

 

На площ от 40 дка ще бъдат засадени тополи. „Теренът е в землището на с. Ботево. Вече го почистихме и сега подготвяме почвата за самото залесяване, което ще се извърши тази есен”, обясни директорът на стопанството инж. Иван Иванов. Той информира още, че стопанството планира и залесяване на площ от 20 дка край с. Генерал Кантарджиево. „Предстои почвата да се почисти и да се направят тераси, след което ще бъде засаден церов жълъд”, допълни инж. Иванов.

 

Лесовъдите ще подпомогнат и растежът на 130 дка млади гори. „Фиданките изискват през първите години след засаждането им да се окопават и да се премахва заглушаващата ги растителност. В рамките на есенния сезон планираме такива мерки във връзка с отглеждането на едногодишни церови култури в землищата на селата Осеново, Тръстиково и Приселци, както и на двегодишни акациеви култури в землището на с. Слънчево”, каза още директорът на стопанството, което е част от Североизточно държавно предприятие.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна