IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
20:45 | 23 октомври 2017
Обновен: 09:49 | 24 април 2024

"Солвей Соди" осъжда категорично вандалските прояви

Протестиращи от с.Чернево нанесоха щети на административната сграда на завода

По материала работи: Ставри Таргов
Интересно дали Девненската прокуратура ще се самосезира за счупените стъкла на административната сграда на "Солвей Соди".

На 23 октомври 2017 в „Солвей Соди“ се състоя демонстрация, организирана от инициативен комитет, протестиращ срещу депото за неопасни отпадъци, изградено от „Солвей Соди“ край с. Чернево.

 

Това депо е получило всички регулаторни и административни оторизации от държавните, регионални и местни органи. Неотдавна проведеният референдум, организиран от инициативния комитет, понастоящем е предмет на съдебни производства, инициирани от областния управител и прокурора на Варненска област, които оспорват законността му.

 

Протестът се състоя, без да е поискано разрешение за него и събра около 40 души, някои от които се държаха агресивно и нанесоха щети на административната сграда на завода.

 

„Солвей Соди“ категорично осъжда всички видове насилие и потвърждава своя ангажимент да продължи да си сътрудничи с властите с цел предотвратяване на ескалацията на напрежението и спиране на тези действия на насилие.

 

Освен това компанията е готова да се срещне с жителите на Чернево, за да отговори на всички техни въпроси, съобщиха от пресцентъра на Девненския содов завод.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна