IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
14:34 | 24 октомври 2017
Обновен: 09:49 | 24 април 2024

Пет каруци и моторен трион конфискуваха горските

Извършени са общо 754 проверки в периода от 16 до 23 октомври

По материала работи: Пламен Янков
Пет каруци и моторен трион конфискуваха горските

При проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие през изминалата седмица са задържани общо 16,70 куб. м. незаконно добита дървесина. От нарушителите са конфискувани пет каруци и моторен трион. От всички 754 проверки, извършени в периода от 16 до 23 октомври, 164 са на обекти за добив на дървесина, 208 – на превозни средства, 308 – на ловци, а 74 – на други физически лица.

 

Съставени са 4 констативни протокола и 7 акта, от които един е по Закона за лова и опазване на дивеча, а останалите – по Закона за горите. За незаконната сеч на 6 куб. м дърва за огрев служителите на ДЛС „Шерба” са съставили 4 акта и 2 констативни протокола. От нарушителите са конфискувани три каруци. Системните проверки в стопанството продължават, като е засилена охраната на местата с по-висока концентрация на нарушения. Служителите на ДЛС „Тервел” са установили незаконен добив на общо 10,7 куб. м дърва за огрев. Задържана е каруца. Съставени са два акта и един констативен протокол. Каруца е конфискувана и при обход на територията на ДГС „Върбица”.

 

Предотвратявайки опит за незаконна сеч, горските стражари са задържали моторен трион и друг инструмент за дърводобив, като са съставили един констативен протокол. При проверки на ловците служителите на стопанството са съставили и един акт по ЗЛОД. Акт и констативен протокол по Закона за горите отчитат и служителите на ДГС „Суворово”, сочат още данните на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

Коментари

Новини Варна