IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
11:43 | 7 ноември 2017
Обновен: 09:49 | 24 април 2024

Четири каруци иззеха горските за седмица

За установените нарушения са съставени шест констативни протокола и 13 акта

По материала работи: Пламен Янков
Четири каруци иззеха горските за седмица

Общо 11,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев и 4 каруци са задържани при проверките, извършени през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие. За установените нарушения са съставени шест констативни протокола и 13 акта, от които един е по Закона за лова и опазване на дивеча, а останалите са по Закона за горите.


В периода от 30 октомври до 6 ноември на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършени 833 проверки, 129 от които са на обекти за добив на дървесина, 197 – на превозни средства, 440 – на ловци, а 76 – на други физически лица.


Шест акта са съставени от служителите на ДГС „Нови Пазар” за незаконната сеч на 3,10 куб. м дърва за огрев. Задържани са две каруци.


Две каруци са конфискувани и от нарушителите, хванати да извършват нерегламентиран добив на дървесина на територията на ДЛС „Балчик”. Задържани са 0,5 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта.


За незаконната сеч на 8 куб. м дървесина горските стражари към ДЛС „Тервел” са съставили акт и констативен протокол. Акт е съставен и за неспазване на закона за лова в обхвата на стопанството.


След проверките през изминалата седмица от ДГС „Омуртаг” отчитат два акта, а от ДГС „Провадия” – един. От ДГС „Суворово” са съставили четири констативни протокола по Закона за горите, а от ДГС „Шумен” – един, показват още данните на СИДП.


Системните проверки на мобилните контролни екипи на предприятието продължават, като охраната на местата с висока концентрация на нарушения остава засилена. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна