IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
17:45 | 10 ноември 2017
Обновен: 09:48 | 24 април 2024

"Солвей Соди“ категорично осъжда недопустимите обвинения, изразени в някои медии

Няма да позволим да бъдем клеветени по никакъв начин и няма да се поколебаем да сезираме компетентните органи, за да защитим правата си, съобщават от дружеството

По материала работи: Ставри Таргов
"Солвей Соди“ категорично осъжда недопустимите обвинения, изразени в някои медии

По повод наскоро излъчените материали по радио и телевизия на тема „Заплахи / опит за сплашване срещу инициатора на референдума в с. Чернево“ „Солвей Соди“ изразява категоричната си позиция срещу спекулациите с името на дружеството.

 

В материалите се насажда мнението, че зад заплахите стои „Солвей Соди“. Категорично заявяваме, че нашето дружество никога и по никакъв повод не е и не би отправило каквито и да е заплахи към когото и да било под каквато и да е форма.

 

Това е в пълно противоречие с етичния кодекс, ценностите и принципите на Група „Солвей“, към която „Солвей Соди“ с гордост принадлежи. Категорично отказваме да бъдем замесвани в подобни злонамерени манипулации и да бъдем използвани за нечии нечисти намерения.

 

Във всичките си дейности ние се ръководим от закона и стриктно го спазваме. Депото за неопасни отпадъци и рекултивация край с. Чернево е получило всички регулаторни и административни оторизации от държавните, регионални и местни органи. Неотдавна проведеният референдум понастоящем е предмет на съдебни производства, инициирани от областния управител на Варненска област и от окръжна прокуратура, които оспорват законността му, като дружеството очаква съдебното решение.

 

През последните седмици сме свидетели на увеличаващо се напрежение и вербална агресия срещу „Солвей Соди“ чрез подвеждаща и невярна информация, което е недопустимо и осъдително.

 

През последните 20 години „Солвей Соди“ АД се е доказало като един от най-успешните инвеститори в България. За този период сме инвестирали в българската икономика 1,5 милиарда лева за изграждане на нови инсталации, отговарящи на последните норми в европейското екологично законодателство.

 

Няма да позволим да бъдем клеветени по никакъв начин и няма да се поколебаем да сезираме компетентните органи, за да защитим правата си, съобщават от дружеството.

Черно море

 

Още по темата       "Солвей Соди" осъжда категорично вандалските прояви

Коментари

Новини Варна