IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
09:27 | 15 ноември 2017
Обновен: 18:10 | 17 април 2024

Автомобил с незаконна дървесина хванаха горските

Общо 592 проверки са извършени в периода от 6 до 13 ноември

По материала работи: Пламен Янков
Автомобил с незаконна дървесина хванаха горските

Автомобил и 2,50 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Общо 592 проверки са извършени в периода от 6 до 13 ноември, като са съставени 4 акта и 5 констативни протокола по Закона за горите. 151 от проверките са на обекти за добив на дървесина, 159 – на превозни средства, 241 - на ловци, а 41 – на други физически лица.


При обход на територията на ДЛС „Шерба” е установена незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев. Задържан е автомобил на нарушителите. Съставени са 3 констативни протокола.


При проверки на горските стражари към ДЛС „Тервел” са конфискувани 1 куб. м дървесина и са съставени два акта.


Два акта са съставени и от служителите на ДГС „Генерал Тошево”, които през изминалата седмица са задържали 0,5 куб. м дърва за огрев и брадва.


Два констативни протокола са съставени при проверки на физически лица в обхвата на ДГС „Варна”, сочат още данните на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна