IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
09:22 | 21 ноември 2017
Обновен: 02:07 | 21 април 2024

5 каруци конфискуваха горските за седмица

38 акта съставиха за седмица стражарите в ДЛС „Шерба”

По материала работи: Пламен Янков
5 каруци конфискуваха горските за седмица

38 акта са съставили през изминалата седмица горските стражари в ДЛС „Шерба”. С настъпването на зимата опитите за нерегламентиран добив на дървесина се увеличават, затова служителите на стопанство системно извършват обход на територията. Най-интензивни са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, където в периода от 13 до 20 ноември са задържани 21 куб. метра незаконно добити дърва за огрев. От нарушителите са конфискувани 5 каруци и автомобил.

 

През изминалата седмица моторно превозно средство е задържано и в границите на ДЛС „Тервел”. За незаконната сеч на 3 куб. метра дърва за огрев са съставени два акта по Закона за горите.


При проверки в ДГС „Преслав” е установено нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча, за което е съставен акт.


Общо 688 проверки са извършени за седмица в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 134 от проверките в периода от 13 до 20 ноември са на обекти за добив на дървесина, 161 – на превозни средства, 326 – на ловци, а 67 – на други физически лица. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна